Winterzwemmen

Zo’n mooie rivier die langs je stad stroomt, dat is toch het toppunt van luxe? In de trainingen Winterzwemmen kun je maximaal van die luxe gebruikmaken, met de prachtige skyline van Deventer op de achtergrond. Tussen half oktober en half maart gaan we iedere week met een groep het water in. Wel goed voorbereid natuurlijk: we beginnen met een ontspannen warming-up. Een stukje rennen, molenwieken, jumping jacks: alles om je spieren op te warmen en los te maken.

En dan is het tijd voor het echte werk: rustig maar trefzeker het water ingaan. Daarbij laten we de tijd en de prestatie volledig los: het maakt niet uit hoe lang je erin blijft, zolang je maar naar je lijf luistert. De ene keer kun je meer hebben dan de andere keer en het is niet de bedoeling dat je als een ijsblokje er weer uitkomt. Als je rustig blijft ademhalen, zul je merken dat je lichaam zich vanzelf overgeeft, en hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.

We zwemmen een paar minuutjes en gaan dan ieder op ons eigen tempo weer naar de kant. Daar zul je merken dat je het juist lekker warm hebt gekregen. We kleden ons aan en drinken nog een kopje hete thee. Een overwinning op jezelf, en een weldadig begin van je avond.  

Testimonials

“Ik ben er zojuist een minuutje in geweest. Soms iets langer, maar nu heb ik het even kort gehouden. En dat is ook goed. Het gaat er niet om dat je zo lang mogelijk in het water blijft, wel dat je rustig blijft ademhalen en dat je goed naar je lijf luistert. Nu ik eruit ben, tintelt mijn huid en heb ik het helemaal niet meer koud. Het is iedere keer weer een enorme energieboost! En die mooie zonsondergang op de achtergrond is een bonus.”

Silvia Bloemberg (50)

F.R.I.S. Training

Lekker trainen met een groep in de frisse buitenlucht? En ook nog kunnen kiezen of je aan je spierkracht of juist je conditie wil werken? Say no more! De F.R.I.S. trainingen zijn afwisselend, gezellig en voor sporters van ieder niveau.

F.R.I.S. conditie training

Hyrox is een wedstrijd die over de hele wereld gehouden wordt, steeds met hetzelfde format: 8 keer 1000 meter rennen, met tussendoor steeds een andere functionele oefening. Tijdens de F.R.I.S. conditie training train je hiervoor….

Xcore

Train je graag op muziek, dan is de Xcore echt iets voor jou. In deze groepstraining gebruiken we verzwaarde buizen waarmee we op het ritme van de opzwepende muziek oefeningen doen. Het is een superenergieke  les…..

F.R.I.S. Stretch & core
Deze training biedt de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. We beginnen met twintig minuten aan dynamische stretches om op te warmen. Daarna gaan we door met een serie oefeningen voor je core….
F.R.I.S. Flex

Deze les draait niet direct om je spieren of je uithoudingsvermogen, maar staat helemaal in het teken van je bindweefsel. Geen overbodige luxe, want gezond, soepel bindweefsel maakt dat je minder snel pijntjes en blessures oploopt.

Jeugdlessen
Rennen, springen, spelen, gooien, trekken, sprinten, smijten: pret staat voorop in deze vrolijke trainingen. Het doel is om kinderen te laten kennismaken met hoe leuk sporten kan zijn en hoe goed het voelt. 
Bootcamp
Bootcamps zijn ontstaan in het Amerikaanse leger, om soldaten snel en op een laagdrempelige manier fit te krijgen. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het algemene sportaanbod: lekker in de buitenlucht werken…
Krachttraining

Bij F.R.I.S. trainen we volgens het Overload principe en maken we samen met jou een geschikt programma om veilig te starten met Krachttraining. Heb je al ervaring met Krachttraining dan gaan we aan de hand van jou doel een effectief programma….

Contact

Vraag snel 2 proeflessen aan

× Hoe kan ik je helpen?