Evenementen

Bij F.R.I.S. sport je midden in de wijk én midden in de samenleving. Ook buiten het trainen om doen we vaak leuke dingen met elkaar. Van een feestje of een borrel tot samen keihard knallen voor een goed doel. Een paar voorbeelden vind je hieronder. 

Aankomende Evenementen

Deventer Buddychallenge 10 september 2023

Voor Stichting Beat Batten
5e Editie
Nadere informatie volgt

Jaarlijkse Evenementen

F.R.I.S. Training 2e Paasdag

Elke 2e Paasdag kan iedereen, jong en oud, gratis meedoen aan een F.R.I.S. Training op het Stadsstrand.

F.R.I.S. Summercruise

De F.R.I.S. Summercruise! Of je nu komt om te luieren in de zon, voor een nieuwe sportervaring of een gezellig drankje met de leukste vrouwen van Deventer: dit is de dag voor jou. En waarom zou je kiezen? Op de boot waarmee we een hele zondagmiddag en -avond over de IJssel cruisen kan het allemaal.

’s Middags wordt je onthaald met een welkomstdrankje en kiezen we het ruime riviersop. Terwijl we stroomafwaarts richting Zutphen varen, kun je allerlei verschillende trainingen volgen, van boksen tot yoga. Doe je liever rustig aan? Dan boek je lekker een massage of doe je zo’n fijn zondagmiddagtukje op het dek. Aan het begin van de avond dineren we samen. Daarna gooien we de speakers aan en kunnen we nog de hele avond dansen, terwijl we langzaamaan terug cruisen richting Deventer.

Hyrox-wedstrijd

De Hyrox-lessen kun je prima los volgen, maar je kunt er ook trainen om mee te doen aan een Hyrox-wedstrijd. Die worden regelmatig en door het hele land gegeven. De opzet is steeds hetzelfde: 8 x 1000 meter hardlopen, met tussendoor een x-aantal herhalingen van een functionele oefening.

Marcella van Dam raakte bij de trainingen bij F.R.I.S. geïnspireerd om ook een keer aan een wedstrijd mee te doen. “Tijdens de training leerde ik Barbara kennen. We vonden het zo leuk dat we besloten samen aan een wedstrijd mee te doen. Zij had het al een keer gedaan, maar dan individueel en dat vond ze best pittig. En dus besloten we met z’n tweeën op te trekken. Omdat zij al wist wat het inhield, ging ik er met heel veel vertrouwen in. Want zij zei: ik weet wat er nodig is, en dat kunnen wij.  Het was supermotiverend en gezellig om samen naar die dag toe te werken.”

En met succes: “Tijdens de wedstrijd moest je alle ren onderdelen samen doen, en de kracht en cardio onderdelen mochten we afwisselen. Dus we moesten bijvoorbeeld 100 meter burpee broadjumps doen, maar dan mocht je zelf weten hoe je het verdeelde, bijvoorbeeld iedere 15 meter elkaar afwisselen. We hebben de hele wedstrijd afgemaakt en alle onderdelen volbracht. Dat geeft echt een enorme boost aan je zelfvertrouwen. We hadden echt zo’n gevoel van: dat hebben we toch maar mooi gedaan. Trots, ja.”

Het is dus zeker voor herhaling vatbaar, hoewel ze zich nog niet voor een nieuwe wedstrijd hebben opgegeven. Maar ook zonder datum om naar toe te werken, staat Marcella met veel plezier in de les. “Ik houd toevallig van hardlopen en van burpees, en dan is dit een fijne training. Je staat nooit stil, gaat continu door, hebt niet veel tijd om na te denken. Verstand op nul, zicht op oneindig.”

Deventer Buddy Challenge

Een gezond lijf hebben en kunnen sporten, is een absolute zegen. En ook een goede reden om je in te zetten voor mensen die het op dat vlak minder goed getroffen hebben. Ieder jaar organiseert trainingsstudio F.R.I.S. een evenement om geld in te zamelen voor een goed doel. De eerste jaren wandelden we de Alpe D’Huez op, maar sinds 2019 helpen we de Deventer Buddy Challenge te organiseren. Je kunt je per tweetal inschrijven en dan zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen bij vrienden, buren, collega’s en familie. Op de dag zelf gaan jij en je buddy samen een keur aan sportieve challenges aan op het Deventer stadstrand bij Meadow. Het is een geweldige, feestelijke dag, waarop we geld inzamelen voor de stichting Beat Batten.

Tanja: “Het is een dag dat iedereen weer even laat zien: we zijn er voor jullie en we zetten onze gezonde lijven in om jullie te helpen, om geld op te halen. En dat vind ik wel belangrijk dat mensen dat blijven doen. Een beetje saamhorigheid. We staan er echt als team.”

De ziekte van Batten is een stofwisselingsziekte die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Tot de kleuterjaren lijkt er niets aan de hand, maar daarna volgt plotseling een opeenstapeling aan problemen: eerst verliezen ze steeds meer van hun zicht, dan volgen epileptische aanvallen en geheugenverlies, en uiteindelijk gaan de meeste kinderen er tussen hun 15e en 25e aan dood. Vooralsnog bestaat er geen medicijn om de ziekte te remmen of beter te maken. Het geld dat we met de Deventer Buddy Challenge ophalen, gaat naar onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte beter te kunnen bestrijden.

Contact

Vraag snel 2 proeflessen aan

× Hoe kan ik je helpen?