Ons Team

Tanja Hogenberg (43) is oprichter van F.R.I.S. en geeft de meeste trainingen.

“Ik kan me de eerste keer dat ik in een sportschool kwam nog goed herinneren. Ik was een jaar of 15, 16 en zat op voetbal. Ik was geblesseerd geraakt en moest naar de sportschool om te revalideren. Maar ik bleek het daar helemaal fantastisch te vinden. Bij mijn eerste groepsles dacht ik: ja, dit is het. De energie, de muziek… Ik wist meteen dat ik zelf ook voor de groep wilde staan. Ik ben begonnen met cursussen te volgen en het duurde niet lang voordat ik les mocht geven. Zo is mijn passie voor fitness ontstaan.

Na de havo ben ik meteen gaan werken, in verschillende sportscholen. In het weekend volgde ik elke cursus die de AALO maar te bieden had. Ik maakte nog een kleine uitstap naar de marine, maar de fitnesswereld bleef trekken. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een te gekke sportschool in Almere, waar ik alle vrijheid kreeg om evenementen te organiseren en personeel op te leiden. Ik kon clubmanager worden, maar dan zou ik alleen nog maar op kantoor werken. Toen besefte ik dat ik toch het allerliefste zelf op de vloer sta.

Voor de liefde verhuisde ik naar Deventer.

7 jaar geleden hoorde ik via via over de ruimte aan de Leliestraat waar we nu zitten. Ik voelde dat ik er klaar voor was om voor mezelf te beginnen en zo is het balletje gaan rollen. Het lesaanbod heb ik met name bepaald vanuit mijn eigen passies. Ik deed heel veel aan crossfit. Dat vond ik geweldig, maar het was wel jammer dat je geen keus had in wat je per training kon doen. Kwam ik aan met heel veel zin om keihard te knallen, gingen we juist die dag alleen maar kracht doen.

Daarom geef ik nu bij de F.R.I.S. trainingen de keus: als je liever wat minder conditioneel wilt doen, kun je voor krachttraining kiezen, maar als je zin hebt om even helemaal kapot te gaan, kan dat net zo goed. En ik wil heel graag dat mannen én vrouwen ervaren wat krachttraining voor hen kan doen. Met name vrouwen denken vaak dat ze er veel te  gespierd van worden en dat het niks voor hen is, maar dat is niet waar. Het heeft juist ontzettend veel voordelen en daar komen gelukkig steeds meer mensen achter.

Het uitgangspunt van F.R.I.S. is dat iedereen zich veilig voelt om hier te komen trainen. Het maakt niet uit hoe sterk of fit je bent, iedereen is welkom op zijn of haar eigen niveau en tempo. Samen creëren we een gezellige, warme sfeer. Echt een familiegevoel, iedereen kan zichzelf zijn. Sporten heeft mij heel veel gebracht. Het maakt dat ik me sterk en zelfverzekerd voel en het houdt me goed in balans. Dat fijne gevoel wil ik heel graag delen met al onze leden.”

Contact

Vraag snel 2 proeflessen aan

× Hoe kan ik je helpen?