Ons Team

Carien Bornebroek (40) geeft les in winterzwemmen en bootcamp.

“De eerste keer dat ik in de IJssel zwom was het oktober, het begin van het winterseizoen. Ik had me opgegeven voor een workshop winterzwemmen omdat een vriend van me dat vaak deed en hij altijd zo blij keek als hij erover vertelde. En inderdaad, na die eerste keer was ook ik verkocht: het brengt je instant happiness. Maar je moet wel eerst een drempel over. Zodra je grote teen het water raakt, wil je lijf in de achteruit. De kunst is om je daar overheen te zetten, de kou toe te laten, te ontspannen. Er is geen tijd voor getreuzel, want dan moet je iedere centimeter weer opnieuw overwinnen.

Ik vond het zo fijn, dat ik mijn certificaat heb behaald om zelf training te kunnen geven. Dat vertelde ik aan Tanja en zij stelde voor het ook vanuit F.R.I.S. aan te bieden. Winterzwemmen brengt je direct in het hier en nu. Je boodschappenlijstje, e-mails die je nog moest versturen: het bestaat allemaal niet meer zodra je het water in rent. We zorgen natuurlijk wel dat je lijf van te voren goed is opgewarmd, met name je handen en je voeten, en achteraf drinken we samen een kopje thee of koffie om je kacheltje weer aan te zwengelen. Met een beetje geluk pakken we meteen nog een prachtige zonsondergang mee.

Ook voor bootcamplessen heb ik een opleiding gedaan en ook die mag ik nu vanuit F.R.I.S. geven. Ik vind het enorm leuk en een uitdaging om mensen zover te krijgen dat ze niet alleen meer sporten, maar vooral ook meer bewegen, en met meer plezier. We zitten over het algemeen erg veel. Hoe fijn is het dan om lekker even buiten te zijn en te spelen met wat de natuur je te bieden heeft?”

Contact

Vraag snel 2 proeflessen aan

× Hoe kan ik je helpen?