Bootcamp

Bootcamps zijn ontstaan in het Amerikaanse leger, om soldaten snel en op een laagdrempelige manier fit te krijgen. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het algemene sportaanbod: lekker in de buitenlucht werken aan je conditie, snelheid en kracht. De opzet lijkt op die van de F.R.I.S.-trainingen: na een pittige warming-up volgt een serie stretches en core-oefeningen, om vervolgens met de kerntraining aan de slag te gaan. Denk aan squats, push-ups, sprintjes, lunges en burpees. En ook hier traint iedereen op z’n eigen niveau en tempo.  

Het verschil zit ‘m in het gebruik maken van de omgeving. De bootcamp-lessen zijn in het Worpplantsoen of gewoon op straat. Slalommen om de lantaarnpalen, tricep-dips op een hekje, step-ups op een bankje: we blijven altijd in beweging en proberen iedere les weer net iets meer uit onszelf te halen. Je kunt daarbij rekenen op bewonderende blikken en aanmoedigingen van voorbijgangers. Een dynamische en intensieve les voor mensen die graag hun grenzen opzoeken en ze gaandeweg steeds een beetje willen verleggen.

Testimonials

“Iemand omschreef de bootcamp-trainingen een keer als het tegenovergestelde van eten bij McDonald’s. Daar heb je vooraf zin in, maar stelt het achteraf teleur, en bij bootcamp is dat precies andersom. Tijdens de les heb ik het weleens zwaar, dan moet ik echt proberen in m’n ritme te blijven en op mijn eigen tempo door te gaan. Maar ik merk dat ik steeds beter wordt, steeds een stapje verder kan gaan. En je traint lekker buiten, met elkaar. Ik ga altijd blij weer naar huis.”

Mark Bakker (45)

F.R.I.S. Training

Lekker trainen met een groep in de frisse buitenlucht? En ook nog kunnen kiezen of je aan je spierkracht of juist je conditie wil werken? Say no more! De F.R.I.S. trainingen zijn afwisselend, gezellig en voor sporters van ieder niveau.

F.R.I.S. conditie training

Hyrox is een wedstrijd die over de hele wereld gehouden wordt, steeds met hetzelfde format: 8 keer 1000 meter rennen, met tussendoor steeds een andere functionele oefening. Tijdens de F.R.I.S. conditie training train je hiervoor….

Xcore

Train je graag op muziek, dan is de Xcore echt iets voor jou. In deze groepstraining gebruiken we verzwaarde buizen waarmee we op het ritme van de opzwepende muziek oefeningen doen. Het is een superenergieke  les…..

F.R.I.S. Stretch & core
Deze training biedt de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. We beginnen met twintig minuten aan dynamische stretches om op te warmen. Daarna gaan we door met een serie oefeningen voor je core….
F.R.I.S. Flex

Deze les draait niet direct om je spieren of je uithoudingsvermogen, maar staat helemaal in het teken van je bindweefsel. Geen overbodige luxe, want gezond, soepel bindweefsel maakt dat je minder snel pijntjes en blessures oploopt.

Jeugdlessen
Rennen, springen, spelen, gooien, trekken, sprinten, smijten: pret staat voorop in deze vrolijke trainingen. Het doel is om kinderen te laten kennismaken met hoe leuk sporten kan zijn en hoe goed het voelt. 
Winterzwemmen
Zo’n mooie rivier die langs je stad stroomt, dat is toch het toppunt van luxe? In de trainingen Winterzwemmen kun je maximaal van die luxe gebruikmaken, met de prachtige skyline van Deventer op de achtergrond.
Krachttraining

Bij F.R.I.S. trainen we volgens het Overload principe en maken we samen met jou een geschikt programma om veilig te starten met Krachttraining. Heb je al ervaring met Krachttraining dan gaan we aan de hand van jou doel een effectief programma….

Contact

Vraag snel 2 proeflessen aan

× Hoe kan ik je helpen?